August Baars

 

Vanaf 1 juli 2015 verzorg ik in Ravenstein het pastoraat en zal zodoende verbonden zijn aan de gemeente Ravenstein en Herpen. U mag het best weten: ik heb er zin in om samen met u de toekomst in te gaan. De afgelopen jaren ben ik al in een aantal diensten voorgegaan en wat mij daarbij opviel is de hartelijkheid, de warmte en de betrokkenheid.

De komende tijd hoop ik u te ontmoeten wanneer ik bij u op bezoek kom, tijdens de kerkdiensten of bij de maandelijkse gespreksgroep/bijbelkring.

Ik ben geboren ik in Indonesië waar mijn ouders in de zending werkten, uitgezonden in 1938 door het bureau in Oegstgeest. Met mijn zus hebben zij van elkaar gescheiden een tijd in een Jappenkamp doorgebracht. Na een dochter kregen mijn ouders drie zoons, van wie ik de middelste ben. Toen ik één jaar was zijn wij naar Nieuw-Guinea verhuisd. Mijn zus en (een paar jaar later ) mijn broer gingen naar Nederland voordat wij in 1959 weer verenigd werden als gezin. In dat jaar werd mijn vader als predikant beroepen in ’s Heer Arendskerke in Zeeland en 10 jaar later in Groede/Nieuwvliet.

De middelbare school heb ik gevolgd in Goes en in Oostburg. In 1971 ben ik naar Groningen verhuisd om daar de studie theologie te volgen. Om mijn studie te bekostigen ben ik gaan lesgeven op een school voor Lager Beroepsonderwijs. Na afronding van mijn studie ben ik in 1983 beroepen in Deil/Enspijk in de Betuwe (mijn ouders waren ondertussen in Drumpt gaan wonen, waar mijn vader bijstand in het pastoraat verleende). Die bevestigingsdienst was op 17 juli, bij een temperatuur van 35 graden. De toga heeft dagen uit moeten hangen, binnenstebuiten om te drogen.

Na zes en een half jaar ben ik in Tiel gaan werken als geestelijk verzorger in het verpleeghuis Vrijthof. Dit heb ik ruim 24 jaar gedaan en ik ben toen met prepensioen gegaan.

Ik ben getrouwd met Ali Schuitemaker en samen hebben wij 5 kinderen en 3 kleinkinderen.

Bereiken kunt u mij op drie manieren:

Via de mail: pa.baars@planet.nl

Via de post: P.A. Baars

Vurenlaan 162

4006 XW Tiel

Per telefoon: 0344 617462

De scriba krijgt mijn mobiele nummer, via haar ben ik altijd en direct te bereiken, waar ik ook ben.

Een hartelijke groet en tot ziens,

August Baars.