Wie zijn wij

Op vierde foto op de Site (geschiedenis) ziet u dat zich donkere wolken samenpakken achter het gebouw. Dat kunnen we zien als een metafoor voor de situatie van de kerken in Nederland: minder kerkgangers, minder mensen die de werkzaamheden regelmatig willen verrichten, minder geld. In die situatie bevinden wij ons ook. Maar u ziet ook, dat links achter de zon doorbreekt. Het wordt licht en dat geeft ons hoop en de energie om door te gaan.

Wij zijn een open enthousiaste protestantse gemeente in een overwegend rooms-katholiek gebied. Dit betekent, dat ongeveer de helft van onze leden een rooms-katholieke partner heeft. Het is voor ons belangrijk daar rekening mee te houden. We houden erediensten, waarin we de geloofsbeleving van onze verschillende leden zoveel mogelijk tot hun recht willen laten komen.

We zijn een heel kleine gemeente met 130 leden. Dat betekent dat wij in onze diensten alleen een volle kerk hebben op hoogtijdagen als Pasen en Kerstmis. Onze diensten, die wij twee maal per maand vieren worden bezocht door gemiddeld 22 personen. Dat is misschien niet zo veel, maar met 17% toch behoorlijk boven het landelijk gemiddelde.

Wij nodigen u uit in de rubrieken hieronder nader met ons kennis te maken.